Reiki behandeling; een korte uitleg

Een sessie bestaat uit een kort gesprek, om vast te stellen welk doel bereikt dient te worden. Daarna volgt de tafelbehandeling en eindigt de sessie met een nagesprek. Bij een Reiki behandeling wordt in principe de kleding aangehouden. Je doet in ieder geval je schoenen uit. Tijdens de behandeling lig je op de behandeltafel eerst op je rug en later draai je op je buik.

Wat gebeurt er precies tijdens een Reiki behandeling?

Via mijn handen gaat de Reiki energie stromen en door mijn handen op verschillende plekken te leggen, komen die energiestromen op gang. De handen worden rustig en met gesloten vingers licht op het lichaam van de ontvanger gelegd. Daarbij kan een gevoel van warmte worden ervaren, zonder dat de lichaamstemperatuur toeneemt. De ontvanger ontspant zich en kan daarbij soms in slaap vallen. Het lichaam stelt zich open voor genezing. Door onverwerkte emotionele gebeurtenissen kunnen er soms tranen vloeien, maar kan er ook een onbedwingbaar lachen loskomen. Blokkades worden opgeheven en Reiki zet een helingsproces in gang, dat alle geestelijke en lichamelijke gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Deze zuivering kan heel intens zijn en gepaard gaan met gevoelens van onbehagen. Pas daarna komen lichaam en geest met elkaar in harmonie.

De Reiki behandeling samengevat

De positieve levensenergie wordt vanuit de universele bron overgebracht naar het lichaam, via de handen van de behandelaar (healer). Deze energetische behandeling ontspant lichaam en geest, verlicht pijn en brengt lichaam, geest en ziel weer in balans. Wil je meer weten over Reiki? Of aanvullende informatie over Reiki? Je kunt bellen naar 06 – 5315 3376 om je vragen te stellen of een afspraak te maken.