De geschiedenis van de Hotstone massage:

In de beginjaren van de jaren 90 werd de massagetechniek Hotstone uitgevonden en gepatenteerd door Mary Hannigan uit Arizona (Amerika). Ze werd op het idee gebracht van het gebruiken van stenen voor een massage, toen ze in de sauna aan het genieten was met haar nicht. Ze zag daar stenen liggen en besloot om de rug van haar nicht te gaan masseren met deze stenen.  Volgens Mary Hannigan zorgt het contact met stenen door middel van een Hotstone massage er voor dat wij in verbinding staan met de natuur, het is als het ware een link met Moeder Aarde.

Wat is een Hotstone massage?

Wanneer je een Hotstone massage ondergaat, dan worden er soepele basalt stenen geplaatst op belangrijke knooppunten van je lichaam. Dit kunnen onder andere de wervelkolom, de handpalmen en de tenen zijn.  De basalt stenen worden verwarmd met water van 42 tot 45 graden. Er is gekozen voor basalt stenen omdat deze stenen de warmte goed behouden. De Hotstone massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Voor de massage begint worden de stenen op het lichaam gelegd.  Meestal op de rug, maar het is afhankelijk van waar de spanning zich in het lichaam bevindt.

Waarom een Hotstone massage bij spierproblemen en schouderklachten?

De Hotstone massage is een intense massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt. Dit zorgt er voor dat de spieren goed gemasseerd kunnen worden en dat een Hotstone massage heel goed werkt wanneer je spierproblemen of schouderklachten hebt. Een bijkomend voordeel is dat de Hotstone massage geschikt is voor iedereen die wil relaxen en zichzelf wil laten verwennen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*